nedjelja, lipanj 16, 2024
Vinarija, Vino
Najave događanja

Pokrovitelji

poljocentar

inamaziva


Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2024.

Rezultate ocjenjivanja 30. izložbe vina autohtonih sorti Hrvatske preuzmite OVDJE.

 

Novosti


Novosti: Prikupljanje uzoraka za izložbu vina 8.4.2024

Poštovani vinari!

 
Podsjećamo da je ovaj vikend 13. i 14.4. prikupljanje uzoraka za izložbu vina u Vinsko dvoru u Kutini od 08.00 do 20.00 sati. Potrebno je donijeti 6 boca po uzorku i analizu vina ukolik je imate. Također je potrebno platiti kotizaciju i ukoliko je potrebno može se platiti članarina.
 
 
Vidimo se!

Udruga.
 
 
 
Pročitajte više...

Novosti: Sastanak 25.3.2024

 Poštovani!


Za iduću srijedu 03.04. najavljujemo temu sastanka:

1. Izvještaj sa stručnog putovanja Udruge u Tokaj sa degustacijom više vina tokajaca.

2. Kušanje i ocjenjivanje vina članova Udruge pred prikupljanje uzoraka za iduću MoslaVinu 2024. Molimo vas da ukoliko želite mišljenje o svojem vinu da donesete uzorak, mi ćemo ga probati i reći vam svoje mišljenje o njemu.

Vidimo se!

Udruga
 
Pročitajte više...

Novosti: Put u Tokaj 20.3.2024

Poštovani članovi Udruge!


      U prilogu je plan puta u Tokaj, Mađarska. Molimo sve koji putuju da uplate ostatak od 110 eura eura prije puta. Udruga sufinancira 50 eura tako da je trošak po putniku 160 eura. Može se i platiti u autobusu.
Uplatu izvršite na račun Udruge broj HR7423400091100029434
svrha - Članarina
poziv na broj 00  pa oib uplatitelja

Autobus je pun dakle ide nas 45.

Polazak je u 3.00 sati sa autobusnog kolodvora u Kutini. Naglašavam da ponesete nešto za pojesti (nema prvog ručka) i popiti. Udruga nosi čaše (staklene i plastične)

Udruga!
 
 
 
Pročitajte više...

Novosti: Ponuda za put u Kutjevo 03.06.2023. 2.5.2023

Poštovani članovi Udruge!


    U prilogu je ponuda turističke agencije Tim Travel za put u Kutjevo na jedan dan. Molim sve zainteresirane da se jave čim prije na moj telefon 098 172 8381 ili u agenciju.Ukoliko se sakupi 18 zainteresiranih ide se na put. Uvjete je posložila agencija i oni su organizator puta, ali i imaju prava ga ne organizirati.

LP Udruga

 
 
Pročitajte više...

Novosti: Poziv na sudjelovanje na 29. izlozbi vina verzija TZ KT 1.4.2023

  Poštovani!

 

Tradicionalno Udruga provodi ocjenjivanje vina autohtonih i ostalih sorti tijekom mjeseca svibnja sa prezentacijom rezultata na Festivalu vina - MoslaVina Kutina 2023. tako da nam je zadovoljstvo pozvati Vas na XXIX. izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti koja će se ove godine održati 26. i 27. svibnja 2023. godine u Vinskom dvoru i vanjskom prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Svečanost otvaranja manifestacije održat će se 26. svibnja u 17.00 sati.

Vina će se primati dana 15.- 16 travnja 2023. (subota i nedjelja) od 9-18 sati u Vinskom dvoru u Kutini, Radićeva 3. U dostavi vina za izložbu spremni smo vam pružiti odgovarajuću pomoć.

Sve detalje možete pronaći na pozivnici u prilogu.

U privitku će biti osim pozivnice i prijava na ocjenjivanje  i pravilnik po kojem će se vina ocjenjivati. Predsjednik komisije ove godine je prof.dr. Edi Maletić.

 

Udruga vas sve poziva da dođete i uveličate izložbu.

 

Udruga!

U prilogu pravilnik i prijava za sudjelovanje na festivalu.

PRAVILNIK MoslaVina 2023 verzija TZ KT

PRIJAVA za sudjelovanje na 29. festivalu vina TZ KT

 

Pročitajte više...

Novosti: Plan puta na Pelješac 13.3.2023

Poštovani putnici na Pelješac!

 

Plan puta je slijedeći:

 

SUBOTA:

 Polazak u 03:00 h

 Prva Vinarija oko 12:00

 Druga Vinarija oko 14:00 h.

 Dolazak u Metković oko 17:00 h.

 *Mogućnost ugovaranja vodiča za Metković tipa cca 45 min vođenje. Usluga GRATIS.

 

NEDJELJA:

 Prva Vinarija oko 10:00 h

 Druga Vinarija oko 12:00 + ručak

 Dolazak oko ponoći u Kutinu.


Vinarije su sljedeće:

  1. VINARIJA TERRA MADRE
  2. .VINARIJA GRGIĆ
  3. .VINARIJA MATUŠKO
  4. .VINARIJA MILIČIĆ

Pročitajte više...

Novosti: Međunarodni dan žena 10.3.2023

 Poštovani članovi Udruge!


Povodom dana žena naše članice Udruge vinogradara Lujo Miklaužić, Ivana Gelo Seletković i Barbara Halić uz Chefa kuhinje Danijelu Crnjak Andri, održale su radionicu Ladies & Wine na kojoj je naglasak bio na osnovama bontona stola te sljubljivanju pomno odabranih jela i vina kao i promocija Moslavine i Moslavačkih vinara.
Ovim putem želimo se zahvaliti Turističkoj zajednici grada Kutine koja je sufinancirala ovu radionicu, Danijeli Crnjak Andri, restoran "Kod bake" za odabir jela, Marija Matrka, cvjećarna Kala, vinarima Vinarija Kašner, Klet Romić te Vina Seletković.

Veliko hvala svim ženama i djevojkama koje su odlučile svojim dolaskom podržati inicijativu radionice i nadamo se da ćemo se družiti i na događajima koji slijede.

Vidimo se uskoro🥂
 
Udruga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pročitajte više...

Novosti: Obavijest 2.3.2023

 

Poštovani članovi Udruge!

 
Svi koji su izrazili zainteresiranost za stručni izlet na Pelješac molim da pročitaju dopis u prilogu i da ga se drže pogotovo datuma 15.3.
Otvoreni smo za dogovore ukoliko ima problema, ali zato vas molim da nazovete.

LP Udruga
 
Pročitajte više...

Novosti: Obavijest 23.2.2023

Poštovani članovi Udruge!


U prvu srijedu u mjesecu 01.03. u 19.00 sati je planiran sastanak sa temom:
 
1. Putovanje na Pelješac
2. Izložba vina MoslaVina 2023.
3. Razno
 
Dolaze naše suorganizatorice iz TZ KT!

Udruga
 
Pročitajte više...

Novosti: E-savjetovanje za dva pravilnika u sektoru vinogradarstva i vinarstva 25.2.2022

 Poštovani članovi udruge!

 
U tijeku je rasprava o Pravilniku o vinogradarstvu i vinarstvu pa koga zanima da se priključi (imate i prilog):
 

Poštovani članovi regionalne organizacije Bregovita Hrvatska,

 

obavještavam Vas da je Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo e-savjetovanje za dva pravilnika u sektoru vinogradarstva i vinarstva.

 

 

E-savjetovanje traje do 7.3.2022. godine. Prijedlog pravilnika nalazi se na poveznici

 

Ovim Pravilnikom propisuju se vinogradarske regije, vinogradarske podregije i vinogorja, njihove granice te način utvrđivanja granica za vinogorja i vinogradarske položaje, dokaze koji se podnose u cilju da se vinograd evidentira kao povijesni vinogradarski položaj, nacionalna lista priznatih kultivara vinove loze, kao i nužne podatke koje proizvođači grožđa i trgovci moraju osigurati kupcima, obrasci zahtjeva i dokazi u nacionalnom postupku zaštite vina kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i tradicionalnog izraza te obrasci zahtjeva i specifikacije oznake vina i aromatiziranih proizvoda od vina za odobrenje, izmjenu, prigovor ili odustajanja od zahtjeva u postupku zaštite na razini Europske unije.

 

 

U tijeku je postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Pravilnika o vinarstvu, koje će trajati do 13. ožujka 2022. godine. Prijedlog Pravilnika se nalazi na poveznici.

Pravilnikom se propisuju odredbe o vođenju vinogradarskog potencijala,  ulazni i izlazni registri, rokovima podnošenja obveznih izjava, najvećim prihvatljivim postotcima za gubitke, izvještavanju o primjeni pojedinih enoloških postupaka i o primjeni pojedinih enoloških sredstava, obveznim podacima i izvješćivanju o odlaganju nusproizvoda, postupcima prije stavljanja vina, voćnih vina i aromatiziranih proizvoda od vina na tržište, načinu uzimanja, označavanja i dostavi uzoraka, metodama analize i ocjenjivanja organoleptičkih svojstava vina, voćnih vina i aromatiziranih proizvoda od vina.
 
Također, nakon završetka dorade i izdavanja rješenja vina su spremna za stavljanje na tržište, a propisani okvir svim subjektima osigurava iste uvjete i obveze od proizvodnje do obavljanja fizikalno kemijskih analiza i organoleptičkog ocjenjivanja.
 
U dosadašnjem zakonskom okviru je sektorsko područje bilo uređeno velikim brojem pravilnika. Međutim, novim Pravilnikom o vinarstvu postupanja i provedba označavanja i stavljanja na tržište vina, voćnih vina i aromatiziranih proizvoda od vina objedinjuje se i pojednostavljuje. Nadalje, ovim Pravilnik se na nacionalnoj razini uređuju pitanja koja su u nadležnosti zemalja članica, a donesen je nakon usvojenog Zakona o vinu, koji je usklađen s europskim zakonodavstvom.
 

Molim sve vinogradare i vinare da svoje primjedbe i prijedloge na predmetne pravilnike mogu  dati samostalno na poslanim poveznicama ili ih poslati  na e-mail: soperman@hgk.hr te ćemo ih mi objediniti ispred Udruge Bregovita Hrvatska.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik Udruge

Miroslav Polovanec

Pročitajte više...

Stranica 1 od 35 stranica. Prethodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Slijedeća

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina