četvrtak, listopad 01, 2020
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2020

 

 

 

Obaviještavamo Vas da, s obzirom na situaciju sa virusom COVID-19, nažalost, moramo otkazati MoslaVINA 2020, iznimno ćemo održati  ocjenjivanje vina članova udruge, više informacija pogledajte u nastavku.

 

Novosti
Obavijest vlasnicima nasada koštićavog voća 13.5.2015 - Savjeti

Sisačko-moslavačka županija
13.5.2015.


OBAVIJEST VLASNICIMA NASADA KOŠTIĆAVOG VOĆA


U nasadima koštićavog voća preporuča se izvršiti tretiranje protiv šupljikavosti lista (Stigmina carpophila). Dopuštenje za suzbijanje šupljikavosti lista koštićavog voća ima pripravak Captan WP 50 ili Kastor.

U nasadima koštićavog voća potrebno je redovito vršiti pregled na prisutnost lisnih ušiju te po potrebi primijeniti jedan od navedenih pripravaka: Calypso SC 480, Confidor SL 200, Boxer 200 SL, ili Kohinor 200 SL. Pripravak Mospilan 20 SP ima dopuštenje za primjenu samo u breskvi.

21. travnja zabilježen je početak leta breskvinog savijača (Cydia molesta). Gusjenice prve generacije ovog štetnika ubušuju se u vrhove mladica, a posljedica je njihovo sušenje, što je naročito štetno na mladim nasadima jer je tada otežano formiranje uzgojnog oblika. Za suzbijanje ovog štetnika preporučujemo insekticide: Rogor 40, Chromgor 40 ili Rely 40. Pripravku Rely dopuštena je primjena i prodaja zaliha s krajnjim rokom 1. 7. 2015.

Pripravke za zaštitu bilja upotrijebiti prema uputi proizvođača, a praznu je ambalažu potrebno zbrinuti na propisani način.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.
Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: Suzana.Slovic@savjetodavna.hr 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina