petak, srpanj 10, 2020
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2020

 

 

 

Obaviještavamo Vas da, s obzirom na situaciju sa virusom COVID-19, nažalost, moramo otkazati MoslaVINA 2020, iznimno ćemo održati  ocjenjivanje vina članova udruge, više informacija pogledajte u nastavku.

 

Novosti
Obavijest vlasnicima nasada koštićavog voća 17.6.2015 - Savjeti

Sisačko-moslavačka županija
16.06.2015.


Obavijest vlasnicima nasada koštićavog voća


Proteklih deset dana zabilježen je intenzivan let breskvinog savijača (Cydia molesta) i breskvinog moljca (Anarsia lineatela). Oštećenja ovih štetnika pogoduju razvoju truleži ploda (Monilinia sp.) breskve.
Za suzbijanje breskvinog savijača na breskvi dozvoljeni su Coragen 20 SC (karenca 14 dana), Affirm i Runner (karenca 7 dana).
Na lokalitetima stradalima od tuče veću važnost treba dati suzbijanju truleži ploda koštićavog voća (Monilinia sp.) jer su oštećenja na plodu ulazno mjesto za ovog patogena.
Za suzbijanje truleži moguća je primjena fungicida: Teldor 500 SC (karenca 3 dana), Indar EW (karenca 3 dana) ili Signum*, Nativo*, Difcor, Switch*, Chorus* (karenca im je 7 dana). Od 2015. godine za suzbijanje monilijskih truleži i pepelnice na breskvi registriran je pripravak Luna experience SC (karenca je 3 dana).
Pripravci Indar i Nativo registrirani su i za suzbijanje pepelnice breskve.
* Registrirani za tretiranje nektarina.
Pripravke za zaštitu bilja upotrijebiti prema uputi proizvođača, a praznu je ambalažu potrebno zbrinuti na propisani način.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: Suzana.Slovic@savjetodavna.hr
 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina