petak, srpanj 10, 2020
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2020

 

 

 

Obaviještavamo Vas da, s obzirom na situaciju sa virusom COVID-19, nažalost, moramo otkazati MoslaVINA 2020, iznimno ćemo održati  ocjenjivanje vina članova udruge, više informacija pogledajte u nastavku.

 

Novosti
Redovna godišnja skupština udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina 6.3.2017 - Novosti

Održana je redovna godišnja skupština udruge vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ u  Kutini, 3. ožujka 2017. godine u restoranu Petrokemije.

Na skupštini su bili gosti udruga vinogradara i vinara iz okolice, gradskih udruga koje surađuju s udrugom, te gradonačelnik grada Kutine Andrija Rudić. U izvješću predsjednika Udruge o radu udruge za 2016. god. vidljivo je da se više radilo u samoj udruzi.

Otpočelo je sve već tradicionalnim „Vincekovom“ na „Betlehemu za građanstvo grada Kutine i goste, zatim se nastavilo s organiziranim predavanjima o zaštiti vinograda i voćnjaka. Početkom mjeseca travnja prikupljali su se uzorci vina za nadolazeću XXIII. MoslaVinu. u Kutini. Prikupljen je značajno veći broj uzoraka od prethodne 2015. god. za 118 uzoraka. Tradicionalno zadnji vikend održana je XXIII. MoslaVina na novom gradskom trgu i Vinskom dvoru. Vrlo uspješnoj izložbi vina pridonijelo je i lijepo vrijeme. Povodom Kutinskog ljeta održane su dvije degustacije i jedna radionica u Vinskom dvoru. Ugostili smo goste iz Češke, Poljske, Ludbrega i Ravnih Kotara. U 9. mjesecu održano je predavanje o berbi, fermentaciji i njezi mladih vina, a tradicionalno godinu smo završili s obilježavanjem “ Martinja“ odnosnom krštenjem mošta u vino u Vinskom dvoru.

Došlo je i do promjena u upravnom odboru udruge i promijenjen je i dosadašnji dopredsjednik udruge. Novim članovima upravnog odbora i dopredsjednikom došlo je do pomlađivanja udruge i time unesen novi zamah ka boljem sutra za udrugu.

Predsjednik je planom za 2017. godinu još intenzivirao otvaranje udruge prema građanstvu odnosno kulturi pijenja vina. Po završetku službenog dijela članovi udruge i gosti su se podružili uz večeru i kušanje vina.

Fotografije pogledajte OVDJE

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina