srijeda, veljača 28, 2024
Vinarija, Vino
Najave događanja

Linkovi

Iz naše galerije slika...

MoslaVINA - Kutina 2024.

 

Dokumentacija za sudjelovanje na XXX. Izložbi vina autohtonih sorti Hrvatske 

Pretpoziv na sudjelovanje na 30. izložbi vina autohtonih sorti Hrvatske

 

Novosti
Predstavljanje knjige ŠKRLET – hrvatski vinski biser 6.7.2022 - Novosti

 U POU Kutina je predstavljena knjiga Škrlet - hrvatski vinski biser uz brojne uzvanike, vinare, zaljubljenike u vino i Moslavinu, kao i predstavnike Agronomskog fakulteta, ali i same autore knjige.

Na predstavljanju su bili državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanica župana Ivana Celjaka Anita Sinjeri-Ibrišević, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode SMŽ, gradonačelnik Kutina Zlatko Babić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače Zvonimir Kondres.
Prvi se skupu obratio predsjednik Udruge, zatim dopredsjednik GV Popovače, gradonačelnik, gđa. Sinjeri Ibrišević te g. Majdak.
Prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obratio se nazočnima u ime Fakulteta kao izdavača, o knjizi u ime recenzenata govorila je prof. dr. sc. Jasminka Karoglan Kontić, dok su nas autori prof. dr. sc. Ivan Pejić i prof. dr. sc. Edi Maletić uputili u pokoju tajnu škrleta koju možete pronaći u samoj knjizi.
Nakon predstavljanja knjige održana je vođena degustacija izabranih Škrleta pod vodstvom prof dr. sc. Edija Maletića u vinskom dvoru. Uspjeh moslavačkih vinara očituje se i uspjehom na Decanteru koji su i ove godine donijeli medalje u Moslavinu.
 

 
 

 
Povratak

Copyright © 2009 Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina